Recept

Pittige rijst met zalm en ei

Even een keertje wat anders proberen? Deze pittige rijst, klaargemaakt met zalm is een ware delicatesse. Een eitje erbij en het is helemaal af.

Boodschappenlijstje

  • ✔ 2 el olie
  • ✔ 700 g prei, in ringen
  • ✔ 1 el kerriepoeder
  • ✔ 300 g zilvervliesrijstbenodigheid 4
  • ✔ 750 ml visbouillon (van 1 tablet)
  • ✔ 250 gram gerookte zalmsnippers
  • ✔ 3 eieren
  • ✔ 20 gram peterselie

Stappenplan

  • Stap 1: Kook de eieren in 7 minuten hard

  • Stap 2: Snij de eieren 4 in parten

  • Stap 3: Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om

  • Stap 4: Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min

  • Stap 5: Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen

  • Stap 6: Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook

  • Stap 7: Roer door en draai het vuur laag

  • Stap 8: Kook de rijst met de deksel op de pan in 15-18 min. gaar

  • Stap 9: Voeg de zalmsnippers, peterselie en peper en zout naar smaak aan de rijst toe

  • Stap 10: Verdeel over 4 borden en leg het ei erbij.

  • Stap 11: Niet vergeten! Genieten;)