Recept
Pittige rijst met zalm en ei
Even een keertje wat anders proberen? Deze pittige rijst, klaargemaakt met zalm is een ware delicatesse. Een eitje erbij en het is helemaal af.
Boodschappenlijstje
- ✔ 2 el olie
- ✔ 700 g prei, in ringen
- ✔ 1 el kerriepoeder
- ✔ 300 g zilvervliesrijstbenodigheid 4
- ✔ 750 ml visbouillon (van 1 tablet)
- ✔ 250 gram gerookte zalmsnippers
- ✔ 3 eieren
- ✔ 20 gram peterselie
Stappenplan
Stap 1: Kook de eieren in 7 minuten hard
Stap 2: Snij de eieren 4 in parten
Stap 3: Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om
Stap 4: Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min
Stap 5: Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen
Stap 6: Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
Stap 7: Roer door en draai het vuur laag
Stap 8: Kook de rijst met de deksel op de pan in 15-18 min. gaar
Stap 9: Voeg de zalmsnippers, peterselie en peper en zout naar smaak aan de rijst toe
Stap 10: Verdeel over 4 borden en leg het ei erbij.
Stap 11: Niet vergeten! Genieten;)